Sinoć je u Galeriji Emanuel Vidović promovirana monografija poznatog splitskog chefa Zlatka Marinovića Noštroma "Croatian Cuisine". Istovremeno je otvorena izložba "Art menu" s izborom umjetničkih djela u vlasništvu chefa Marinovića.
Ravnateljica Muzeja grada Splita Vesna Bulić Baketić je pozdravila sve prisutne naglasivši kako Muzej grada Splita ima misiju prezentiranja svih aspekata baštine; povijesne, arheološke, umjetničke pa i gastronomske. O monografiji su govorili urednik i fotograf Damir Fabijanić, Ingrid Badurina Danielsson te Radoslav Bužančić. O izložbi na kojoj se nalaze djela poznatih hrvatskih likovnih umjetnika, a tematiziraju hranu i Mediteran, osvrnula se autorica izložbe Nela Žižić. Savjetnik ministra turizma i sporta gospodin Igor Radić rekao je nekoliko riječi o važnosti dobre i kvalitetne gastronomske ponude u turizmu. Izložbu je otvorio izaslanik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, gospodin Radoslav Bužančić.
Foto: Zlatko Sunko
Datum: 31. 7. 2024.
Lokacija: Galerija Emanuel Vidović